FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. július 25., hétfő

Fotózás a Gellért-hegyen

Fotó: Lévay Máté

Csütörtökön megint részt vehettem egy közös fotózáson Lévay Mátéval, Bordás Rékával és Bordás Rolanddal, ami meg kell hogy mondjam, felettébb izgalmas volt. Azon a napon az eső szerencsére "csak" szemerkélt, de így is kétségbe ejtett minket, hogy sikerül-e végigcsinálni azt, ami el lett tervezve. Egy kis késés után megérkezett a modell is Nagy Kinga , így elindultunk már a Mátéék által kinézett sminkelési "helyszínre". Hát ezt a helyszínt úgy kell elképzelni, hogy egy darabon felbaktattunk a Gellért-hegyre és ott 2, klasszikus, szocialista, piros padot befoglalva láttam neki Kinga sminkelésének. Már az elején kiderült, hogy ez a megoldás nem a legjobb, mivel az ágakon összegyűlt esővizet a szél mind a mi nyakunkba öntötte, így Kinga barátjának kellett az esernyőt a fejünk fölé tartania. 

Fotó: Bordás Réka
Persze az első szívrohamom is megvolt, mikor Máté véletlenül leverte a sminkes dobozom és majdnem minden szétgurult a sárban :D Mindezek ellenére próbáltam nyugodt maradni, mert a sírás nem sokat segít a helyzeten, így gyorsan összepakoltam a dolgaim (amiknek szerencsére nem lett semmi baja :)) és folytattam tovább. Sajnos maga a sminkelés a rossz körülmények miatt 2 órásra húzódott, Kinga már remegett, annyira fázott, én meg csurom vizes pulcsival, de szakadatlanul dolgoztam, míg végre kész lett a Nagy Mű!

Fotó: Lévay Máté

Kinga kérésére a farmer színek kerültek előtérbe, így a Sleek Acid paletta csillogó farmerkékjét használtam a belső szemzugba, a külsőbe pedig a MAC Deep Truth nevű, csillámos sötétkékjét tettem fel, egészen cicásan kihúzva, a két színt pedig a Parfait Amour árnyalattal satíroztam eggyé. Hogy még jobban kinyissam a tekintetét csillámos, irizáló fehéret tettem fel a belső szemzugba, az alsó szempillasort pedig szintén a Deep Truth-tal emeltem ki. Szempillaspirál, szemceruza fent és lent, szemöldök kihúzása, majd az ajkait a Candy Yum-Yum árnyalattal tettem még vidámabbá, orcájára pedig egy világos rózsaszín pirosítót tettem.

Fotó: Bordás Réka

Mikor eljöttem, kicsit csalódott voltam, ugyanis úgy gondoltam, hogy most nem tudtam a legjobbat produkálni. Viszont mind Máté, mind Réka nagyon dicsérték a munkám, ami rendkívül jólesett, és a képeket elnézve én is elismerem, hogy valóban jól sikerült a smink. :) A borzasztó körülmények ellenére pedig remélem, sokszor fogok együtt dolgozni velük, de természetesen csak is jó időben!

Itt pedig egy werk képek, amik gyönyörű szépen visszaadják, milyen is volt a szemsmink (a többit nem merem kirakni, mert szörnyen nézek ki rajtuk :D ) :

Fotó: Lévay Máté
Fotó: Bordás Réka

További képekért és élménybeszámolókért kattintsatok Máté blogjára!